Проект „Светулка“

Това е проектът „Светулка“

„Светулка“ е избор

Информацията за „Светулка“ ще достигне до всички болници, в които има детски отделения. От тяхното желание зависи да кандидатстват и да създадем тяхната „светулка“.

За целта е необходимо да осигурят помещение за пространството „Светулка“ и условия, които не се нуждаят от основни ремонти, а само от декорация и дооборудване с мебели и техника.

Само по изключение проектът може да организира леки козметични ремонти, ако състоянието на помещенията го налага. И по изключение да участва в осигуряването на необходимо за нормалната работа на отделението медицинско оборудване и апаратура.

Необходимо е медицинските екипи да желаят промяната и да артикулират собствените си идеи как да се случи в тяхното отделение според спецификата му. Очакваме техните мотивирани писма на имейла на фондацията.

Чрез „Светулка“ искаме да променим отношенията и средата на болнично лечение, да мотивираме всички страни в процеса на лечение да поставят в центъра детето и неговия най-добър интерес по най-високите стандарти. Заедно с това  да накараме институциите, които имат отношение към детското здравеопазване, да влязат в ролята на добра и загрижена за децата си държава.

Станете част от проекта, като кандидатствате през формата на сайта.

Критерии за

Избор на отделение за обновяване

Фондацията ще избере детското отделение според критериите на проект „Светулка“, с оглед на място и разговор с лекарите и медиците. На страницата на фондацията https://zadobroto.com/ е публикувана форма, с която всички държавни болници у нас могат да кандидатстват за проекта „Светулка“ до края на тази година.

Условия за кандидатстване

Необходимост от допълването и/или модернизирането на медицинското оборудване и техника

Например закупуване на веноскопи, перфузори, аспиратори, инхалатори и пр., така че методите за лечение да отговарят на съвременните европейски и световни стандарти.

Необходимост от реновация на помещенията в педиатричното отделение.

„Светулка“ създава архитектурна концепция и индивидуален дизайнерски проект, чрез които да се постигне единна модерна визия на отделението, която поставя детето в центъра на лечебния процес. Проектът включва ремонт, преоборудване и тематично изрисуване на стените, така че малките пациенти да преодоляват по-леко стреса и страха и да се възстановяват по-бързо.

Мотивация за цялостна промяна на средата за лечение

която има ключова роля за възстановяването и благосъстоянието на пациентите – включително адаптиране на персонала към последните новости при лечението на децата пациенти.

Социален ефект от промяната

Колко потенциални пациенти ще се възползват от тези промени, за колко педиатри тази промяна ще е значима.

Планове за развитие на отделението в краткосрочен и дългосрочен план

Предвижда ли се промяна на предназначението му и има ли намерение за друг основен ремонт в следващите 5 години и др.

Екипът и експертите на фондацията ще оценяват кандидатурите.

Първо ще бъде направена селекция на кандидатурите, постъпили през онлайн платформата, а след това екипът ще посети отделенията, така че да може да избере най-подходящото отделение.

Банков превод
myPOS
PayPal
SMS
 
 

Фондация „За доброто“

Дарителска сметка

Обединена българска банка (ОББ)

IBAN номер: BG89UBBS81551012773591

BIC код: RZBBBGSF

 
 

 

Чрез платформата myPOS

 

Подкрепи ни с един клик!

 

 

Директен превод към myPOS

или сканирай този QR код

 
 

 

Чрез платформата PayPal

 

Подкрепи ни с един клик!

 

 

Директен превод към PayPalили сканирай този QR код

 
 

По кампания

Фонд
„За децата на герои“

 

SMS с текст DMS GEROI на кратък номер 17777 (за абонати на трите оператора)

За абонаментни дарения и други начини за даряване, посетете http://www.dmsbg.com

bg_BGBG