Нефрологично отделение педиатрия – София

Статус на проекта

Приключен

Така започна Проект #За Доброто – с ремонт на нефрологичното отделение на СБАЛ по детски болести “Проф. д-р Иван Митев” в столицата. Кремена Кунева постъпва в отделението с детето си и влиза в кошмар.

Режат лепенките на парченца – консумативите не достигат. Няма сапун и дезинфектанти. Състоянието на отделението е нищета. В тази среда работят невероятни лекари, екипът на доц. Гайдарова. Но не могат да осигурят елементарни необходими неща за децата. Медицинска сестра поти се разплаква, докато разказва как персоналът е ходил на протест преди няколко месеца за няколко часа заради условията за лечение и работа – никой не им обърнал внимание.

Кремена разказва във фейсбук преживяното и започва кампания сама. Отзовават се и дарители, и доброволци. Следва освежителен ремонт на отделението. За основен ремонт времето от 2 седмици не е достатъчно.

Няколко момичета, страхотни художници изрисуват стените на отделението. Сякаш не си в болница, а в приказка – това е част от оздравяването на детето, разказва Кремена.

Фондация „За доброто“

Дарителска сметка

Обединена българска банка (ОББ)

IBAN номер: BG91RZBB91551012773591

BIC код: RZBBBGSF

bg_BGBG