Фондът за децата на починали от ковид-19 медици и учители навърши 1 година

26 деца, чиито живот бе преобърнат от смъртта на родител. Някои от тях загубиха и двамата си родители. Това са децата на фонда. Всеки месец им изпращаме стипендии от 500 лв. (6000 годишно за всяко дете) – за да намалим тревогите за материалното, но най-вече за да не се чувстват сами след нелепата смърт на родителя. Техните майки и бащи –  учители, лекари, медици се погрижиха за нас в първите вълни на пандемията и това им струва живота. Фондът е нашата благодарност и памет за тяхната смелост и отдаденост.

През тези 12 месеца фондът стана кауза на много дарители. Не е лесно да събираме средства за стипендиите. Няма да е лесно и през следващите години, докато децата навършат пълнолетие или завършат средно образование. Няколко от децата на фонда са на 3-4-5 години. През първата година намерихме не просто дарители, а съмишленици.

Актьорът Алек Алексиев е посланик на децата на фонда, един от посланиците и съмишлениците на фондация „За доброто“.

Алек и  NO BLINK studio предложиха, организираха и създадоха про боно клип за фонда, за да научат повече хора за смисъла на това, което правим, и да ни подкрепят според желанието и възможностите си.

Снимахме клипа в началото на декември. Тогава децата на фонда бяха 25. Преди седмица станаха 26. Още един родител остави детето си без време и безвъзвратно.

В клипа участват актьори и аматьори, деца и възрастни. Загубата на родител мина през сърцето на всички. Поплакахме на снимките.

Благодарим на Алек и NO BLINK studio, на актьорите Гергана Гълъбова и Ясен Димитров, Ая Алексиев и Александър Алексиев, Димитрина и Юлия Спирови, на режисьора Йордан Чичиков, на екипа Кирил Проданов, Димитър Димитров, Виктория Радославова, Веселин Зографов, Боян Дечев.

Ако пожелаете да подкрепите фонда, ви молим да разпространите клипа чрез вашата медия. Ще сме благодарни да го излъчвате безплатно. Или да го покажете поне веднъж, да разкажете за фонда и да публикувате дарителската сметка на фонда:

Фондация „За Доброто“
Райфайзенбанк България ЕАД
BIC: RZBBBGSF
IBAN: BG89UBBS81551012773591
За Фонда за Децата на герои

Ние знаем, че доброто е заразно и никога не е напразно.

Светли празници!

Фондация „За доброто“,

Кремена, Димитрина, Мариела, Поли, Надежда, Свилена, Ваня и Жана

Подобни публикации

bg_BGBG