Започваме проект #Светулка. Фотоизложба „Детски болници България 2021“

„Казвам се Лора. Лежах там преди време с дъщеричката ми. Преживях най-големия си кошмар. Не го пожелавам на никого. Беше като истински затвор, като във филм на ужасите. Мизерия, течащи тръби и мивки, на които, като си миеш ръцете, всъщност си миеш и краката. Вратата на тоалетната не се затваряше и гледаха всички. По прозорците имаше решетки – като в затвор. А ни казваха, че „това е най-хубавата стая в отделението.“

Това е една от всички истории, които стигнаха до нас. Една от всички майки, които споделят за престоя си в детски болнични отделения. Детето на Лора. Детето на Ани. Детето на Жоро. Нашето дете. Вашето дете. Децата на България.

Децата в България се лекуват в болнични отделения, които не отговарят на никакви стандарти. Не на днешните, не дори и на тези отпреди 50 г., на никакви! Отделенията тънат в мизерия, мухъл и хлебарки. Тънат в забравата на една държава, която би трябвало да се погрижи за бъдещето. За децата.

Фондация „За Доброто“ започва кампания „Светулка“.

„Светулка“ ще се опита да промени средата в тези отделения. Да вдъхне кураж на децата, родителите, лекарите и медиците.
„Светулка“ е начинът да кажем, че повече така не може. „Светулка“ ще покаже на всички колко голям е проблемът. За да изискаме като общество промяна. Да накараме държавата да промени детското здравеопазване.

Започваме с тази изложба. Нека всички видят осветеното от „Светулка“ мрачно настояще, в което се лекуват децата. Нека видят и как може да бъде с добрите примери по света – това искаме за средата и отношението към децата в болниците.

Да бъдем Светулка #задецата.

Фотоизложбата ще се състои пред Народен театър „Иван Вазов“.

Ако желаете да подкрепите Фондация „За доброто“ и проект „Светулка“, можете да дарите по дарителската сметка на фондацията:
Обединена българска банка (ОББ)
BIC код: RZBBBGSF
IBAN номер: BG91RZBB91551012773591
основание: Светулка

Подобни публикации

bg_BGBG