Градски приключения в София в подкрепа на Фонда за децата на герои

Автор: Нова тв

От деца за деца – приключения в София с благотворителна цел. “Градските куестове” са идея на група осмокласници от 119-то училище в столицата. Те са безплатни.  Всеки, който желае обаче, може да направи дарение, което ще отиде към Фонд за децата на герои.

Приключението започва пред Националния дворец на културата. Екипът на NOVA се превъплъщава в таен агент, който издирва двоен агент на мафията. Всеки “куест” има различен сценарий и преминава през редица забележителности и детайли в София.

“Идеята се роди с помощта на нашия класен ръководител, който ни даде идеята. Ние усилено започнахме да работим по проекта, защото тя беше прекрасна”, казва Евгения Перпелиева.

“С различна трудност са, за всички възрастови групи. Няма ограничение. Много са интересни. Всеки един от тях е уникален сам по себе си”, посочва София Димова.

“Ние работихме месеци, много усилено и в крайна сметка мисля, че си заслужава, защото вложихме много труд и работа”, посочва Никола Рачев.

Приключенията са на английски език и са с благотворителна цел. Всички събрани средства отиват за децата на починали от COVID-19 медици и учители.

“Инициативата е за Фонда за децата на герои. Става въпрос за деца, които са станали сираци, вследствие на починали родители от COVID-19”, твърди Мария-Магдалена Богданова.

“Те могат да даряват. Могат да играят и безплатно или да даряват, без да играят. Това е техен избор”, посочва Калина Иванова.

“Защото всеки има нужда от помощ в този момент, независимо какво. Най-много тези хора имат нужда от помощ в момента, след като са потърпевши от тази криза”, твърди Габриела Димитрова.

За да се активира някое от приключенията е нужно са бъде сканиран QR кодът на “куеста” в приложението Actionbound. От там, всеки приключенец ще получава следи и жокери накъде трябва да тръгне. Включени са и различни въпроси, свързани с местата, които се посещават. Всички приключения са достъпни в кампанията “Градски куест”, на уебсайта на фондация “BCause”. Там се приемат и доброволните дарения.

Подобни публикации

bg_BGBG