Какво направихме досега за „Светулка“ във Велико Търново

Ремонтът в детското отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново преодоля най-прашната си фаза.

Драмата с премахването на старата подова настилка беше решена по най-добрия начин: нашите партньори от Ротари клуб – Велико Търново успяха да се организират светкавично и да премахнат настилката. Под нея обаче, както при всяка такава намеса, се появиха още по-стари пластове – плочки, стари замазки и други предходни подобрения, които се разместиха, разтрошиха и стана ясно, че ще трябва да се направи изравнителна замазка. Тук, за наша голяма радост се включиха Baumit Bulgaria с дарение на всички необходими материали за изравняването на пода. Благодарим на Слав Славов от РИС ЕООД за предоставената финансова помощ за заплащане на труда по изравняване на пода. Хора, велики сте!

Сега е моментът да ви представим и нашия супер строител-Светулка Миро, Grand Masters SLTD . Миро е не само строител, той е истински реставратор. Прави всичко с внимание, перфекционизъм и огромна отговорност към децата. Както той самият ни каза, „ще съжалите, че ме взимате, аз съм перфекционист“. Но ние никак не съжаляваме!

Сега сме вече на етап затваряне и шпакловане, подготвяне на стените за боя и на пода за поставяне на новата подова настилка.

В такъв сложен обект, в който се поставя изцяло нова климатична система, подменят се тръбите и радиаторите, изграждат се нови трасета за кислород и вакуум, прокарват се кабели за интернет и телевизия, изгражда се изцяло нова ел-система, система за пожароизвестяване, изграждат се нови санитарни помещения, кухненски боксове с мивки – всичко това изисква много добра координация и стриктно спазване на технологичните етапи. За да се получи добре, наистина хубаво и устойчиво, защото ние така го правим за децата!

Благодарим на нашата архитектка-Светулка Магдалена Славова, която посещава отделенията „Светулка“ във Велико Търново и в Ловеч почти всяка седмица, прави безброй много проекти и чертежи, за да можем да се справим с всички изненади по пътя.

Благодарим на нашите партньори от фондация „Америка за България“ и Ротари клуб – Велико Търново за подкрепата!

Благодарим на д-р Точков и старша сестра Колева за съдействието и търпението. Отделението в момента работи на половин капацитет и лекува 20 деца.

Все още търсим помощ за финансирането на два окачени тавана, така че, ако имате желание да ни дарите средства или материали в натура ще бъде чудесно!

За всеки, който иска да подкрепи проект „Светулка“ – “болница, която не прилича на болница”, можете да ни помогнете по някой от следните начини:

  • Като дарите по банков път тук:

Титуляр: Фондация За Доброто

IBAN Номер: BG89UBBS81551012773591

BIC Код: RZBBBGSF

Основание: Светулка

  • Като закупите артикул с кауза #Светулка:

https://store.zadobroto.com/mobile/index/index?Id=0&langId=0

Подобни публикации

bg_BGBG