Май 2023: Отчет на Интеграционен център #заДоброто

В Детската академия “Круто” работихме с три възрастови групи деца:

  • – 3 до 5-годишни – 15 деца
  • – 6 до 12-годишни – 35 децa
  • – 1,5 до 3-годишни заедно с майките им – 29 деца.

Ходихме Борисова градина и в Музея „Земята и хората“. Посетихме Националната галерия „Квадрат-500“, бяхме на турнир по художествена гимнастика в Националната спортна академия.

Образователният център “Розумахи” работи с 30 деца и осигурява уроци по украински, английски и български език, математика, финансова грамотност, шах, световна история.

Екипът „Медицинска грижа“ осигури лекарства за 15 души.

Групата за хуманитарна помощ раздаде витамини на 70 души, детски дрехи от УНИЦЕФ – 27 комплекта, хигиенни комплкети от УНИЦЕФ – 47, памперси – за 20 семейства.

Елица Йотова продължава да провежда 3 пъти седмично присъствен курс по български език.

Започнахме и 2 пъти седмично вечерен курс по български с Милена Георгиева.

Осъществихме 10 индивидуални психологически консултации за майки с деца.

Направихме „Психологически маратон“ за жени “Женски ресурс” с Людмила Найдюк с подкрепата на нашия партньор BCause: в помощ на благотворителносттаи компания Sodexo Bulgaria.

Проведохме онлайн-среща заедно с представителя на Council of Refugee Women in Bulgaria Мила Николова за записването на украински деца в български детски градини и училища в България с 35 семейства.

Заедно с Champions Factory и @Национална Спортна Академия бяхме част на проекта Together4Ukraine за Социално включване през спорт на бежанци от Украйна.

С подкрепата на CVS-Bulgaria организирахме посещението на цирк „Балкански“ на 24 деца от Академия „Круто“.

На 24 май проведохме празник на азбуката с подкрепата на СЖББ, която осигури книги за нашите деца, и доброволец, учител по български – Мартин Райчинов.

Организирахме майсторски класове “Особености на ранно детско развитие: организация на занимания за деца от 1,5 до 3 години” и тренинги за екипа на Академия “Круто” с треньор Мария Евдокименко.

bg_BGBG