А1 с Коледна кампания „Светулка“

А1 започва коледна кампания в подкрепа на фондация „За доброто“ и проект „Светулка“ за преобразяване на материалната и емоционалната среда в детските болнични отделения у нас.

Телекомът ще закръгля до лев всички сметки, платени от частни клиенти в приложението или портала Моят А1. Ако сметката е например 20,19 лева, разликата от 81 стотинки до 21 лева ще бъде добавена от А1, а не от клиента.

Кампанията ще продължи от 14 ноември до 31 декември, като след това А1 ще дари собствени средства, равни на събраната при закръглянето на сметките сума. Те ще бъдат използвани за следващия проект „Светулка“.

„Тази Коледа А1 ще закръгля в полза на доброто. По този начин искаме не само да подкрепим каузата на фондация „За доброто“ за обновяване и преобразяване на детско болнично отделение, но и да направим нашите клиенти съпричастни към тази благородна кампания. За целта трябва само да използват новите технологии и да платят сметката си през Моят А1, а ние ще дарим собствени средства, равняващи се на символичното закръгляне на тяхната сметка“, коментира Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в А1 България.

Паралелно със събирането на средства от плащанията, направени през Моят А1, фондация „За доброто“ ще приема на сайта си кандидатурите за отделение „Светулка“, което ще бъде преобразено със  средствата от кампанията. В началото на 2023 г. екипът на „За доброто“ ще оцени кандидатурите според предварително обявените критерии, като за целта ще селектира отделенията и ще ги посети на място. Едно от тях ще премине през пълна промяна – ще бъде осигурено модерно медицинско оборудване, материалната база ще бъде подновена и обогатена с терапевтични рисунки. Приятелската среда е основа за създаването на ново лечебно емоционално пространство, в чийто център е поставено детето пациент.

Идеята за болница, която не прилича на болница, движи всички наши проекти „Светулка“. Уютното пространство с персонализирани кътове помага на детето да преодолее стреса от боледуването, да остане социализирано, да не се чувства изолирано. Помага и на родителите да надмогнат шока от болестта на детето. Втората крачка е промяната на отношенията между детето, неговите родители и лекарите. Двете заедно формират дружелюбна среда на спокойствие и доверие, в която лечението е по-качествено и оздравяването е по-бързо“, разказва екипът на фондация „За доброто“. „Психолозите отдавна са обяснили връзката между средата, емоционалното състояние и скоростта на оздравяване, а първите „светулки“ – в Айтос и в Силистра, са нагледният пример за благотворното въздействие на промяната.

Подобни публикации

bg_BGBG