За Доброто срещу Ковид-19 - За доброто
1711
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1711,bridge-core-2.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

За Доброто срещу Ковид-19

Категория
Каузи

Приключила кампания

Започнахме кампанията в първите часове след обявяването на извънредното положение заради пандемията Ковид-19 през март 2020 г.

Целта на кампанията беше да отговорим на спешните нужди на болниците в цялата страна, изправени пред опасността на неизвестния вирус. Затрупаха ни с молби за помощ – за апарати за обдишване и друга медицинска техника, да дообзавеждане и дооборудване на болничните отделения, обособени за реакция в кризата, за лични предпазни средства…

Купихме, дарихме и организирахме доставката в над 100 болници в цялата страна на стотици хиляди ръкавици, предпазни маски, калцуни; хиляди предпазни костюми за многократна употреба, очила, дезинфектанти.

Дарихме 10 апарата за дишане на болниците на първа линия, много медицинска техника и консумативи за нея.

Доброволци – инженери, стоматолози и собственици на 3D принтери, организираха мащабно производство на предпазни шлемове. Към тях се присъединиха като доброволци компании-производители, които започнаха второ производство. Осигурихме над 12 000 шлема за болничния персонал в ковид отделенията през първите три месеца на пандемията.

Кампанията събра за няколко седмици над 570 000 лв. дарения от частни лица, корпоративни дарители и дипломатически мисии в страната.

Заедно с даренията на материали, услуги и личен труд и с даренията от подкрепящи ни кампании общата стойност на събраните средства достигна 1 млн. лв. До момента кампанията на Проект #За Доброто е най-голямата в страната гражданска инициатива по време на пандемията в подкрепа на медиците и болните.

Инициативата ни срещна с приятели и дарители като V-Ray Chaos Group, Юбисофт София, Алекс Меламед… десетки съмищленици.

Опитахме се и често успяхме да реагираме светкавично на призивите за помощ от болниците.

Всичко за Кампанията и отчетите й можете да проследите

на страницата https://www.facebook.com/proektZaDobroto/,

във фейсбук групата #ЗАДОБРОТО кампания #bgcovid-19

#‎отчети‬ – Explore | Facebook

и на страницата на партньорите ни от фондация „BCause: В помощ на благотворителността“

#ЗАДОБРОТО срещу COVID-19 в България (platformata.bg)

КАРТА на градовете, до които достигнаха даренията от всички кампании в подкрепа на болниците срещу COVID-19