Нефрологично отделение педиатрия – София - За доброто
2
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2,bridge-core-2.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Нефрологично отделение педиатрия – София

Приключила капания

Така започна Проект #За Доброто – с ремонт на нефрологичното отделение на СБАЛ по детски болести “Проф. д-р Иван Митев” в столицата. Кремена Кунева постъпва в отделението с детето си и влиза в кошмар.

Режат лепенките на парченца – консумативите не достигат. Няма сапун и дезинфектанти. Състоянието на отделението е нищета. В тази среда работят невероятни лекари, екипът на доц. Гайдарова. Но не могат да осигурят елементарни необходими неща за децата. Медицинска сестра поти се разплаква, докато разказва как персоналът е ходил на протест преди няколко месеца за няколко часа заради условията за лечение и работа – никой не им обърнал внимание.

Кремена разказва във фейсбук преживяното и започва кампания сама. Отзовават се и дарители, и доброволци. Следва освежителен ремонт на отделението. За основен ремонт времето от 2 седмици не е достатъчно.

Няколко момичета, страхотни художници изрисуват стените на отделението. Сякаш не си в болница, а в приказка – това е част от оздравяването на детето, разказва Кремена.

Категория
Каузи