Фонд за децата на герои

Категория
Каузи

Активна кампания

Фондът за децата Герои осигурява стипендии от 500 лв. месечно/ 6000 лв. годишно на децата на лекари, медици и учители, починали от Ковид-19, докато изпълняват професионалната си мисия.

Фондът беше създаден в разгара на втората вълна на пандемията, когато десетки лекари, медици и учители загубиха живота си. Те продължиха да ни лекуват и да образоват децата въпреки заплахата. Оставиха своите деца. Децата им загубиха родител.

Стипендиите са нашата благодарност за жертвата на родителите. Материалното не може да е утеха, но е необходима подкрепа за семействата. С тези средства искаме да помогнем на децата им да продължат да се развиват и образоват.

На фейсбук страницата на фонда ви разказваме историите им: Фонд #задецатанаГерои | Facebook. Ще ги подкрепяме, докато растат. Загрижено, с внимание и с деликатност.

В края на 2021 г. стипендиантите на фонда са 26 деца на възраст от 3 до 17 г. Те ще получават средствата, докато навършват пълнолетие или до завършването на средно образование.

Всяка година ще организираме кампании за набиране на средства, докато всички деца на фонда навършат пълнолетие.  Дълга работа ни чака.

Обществен съвет приема и одобрява документите на децата според приетата от фонда процедура. Неговите членове са основателите на фонда, уважавани обществени фигури и представители на дарителите.

Партньори в кампанията са Националното сдружение на общините в Република България и Българската болнична асоциация.

Медийни партньори са Българското национално радио, здравната платформа КредоУеб.бг, вестниците 24 часа и Сега, сайтовете Мениджър.бг, Сегабг, МедияКафе.бг.

Основахме фонда заедно с учителя Петър Велков и Фондация BCause: В помощ на благотворителността. Подкрепят ни организациите „Гората.бг“, „Капачки за бъдеще“, „На първа линия“, доброволци и дарители.

Сред големите дарители на кампанията през 2020 г. са:

  • SAP Labs Bulgaria
  • Unicredit Bulbank
  • Infragistics Bugaria
  • Дружеството на кардиолозите в България –
  • Burgiss
  • Checkout X
  • Hub Ahead
  • частни дарители, пожелали анонимност.

Стани дарител на Фонда за децата на Герои. Дължим го на себе си като общество, за да знаят всички, че никой не е сам и самотен.

Фондация „За Доброто“
Райфайзенбанк България ЕАД
BIC: RZBBBGSF
IBAN: BG91RZBB91551012773591
За Фонда за Децата на герои

Платформата.бг:
https://bit.ly/3qiCsbd

или

С дарителски SMS с текст DMS GEROI на кратък номер 17777 (за абонати на три оператора), за абонаментни дарения и други начини за даване, посетете http://www.dmsbg.com