#За доброто в подкрепа на бежанците от Украйна

Приятели,

с болка и мъка следим войната в Украйна и от първия й ден мислим как можем да помогнем. Обмисляхме как не просто да бъдем полезни, а да подкрепим максимално ефективно стотиците семейства, които бяха принудени да напуснат домовете си, да изоставят работата си, да облекат децата си и с по една раница да побягнат към България, за да се спасят от войната. Те са наши братя, сестри, деца, а тази война се превърна във война срещу цивилизацията.

Пристигащите, но и тези, които остават там, имат нужда от подкрепата и силата на доброто в нас.

Ние вярваме, че човешката добрина е по-силна от ракетите, танковете и бомбите и докато можем, ще се броим за тази вяра с всички възможни ресурси.

Не започнахме кампания още в първия ден, тъй като много организации вече го бяха направили. Ако кампаниите са твърде много, това създава излишен шум и затруднява хората.

Днес обаче, след много разговори с хора и организации, които подкрепят фондация „За доброто“ и знаят как работим „по спешност“ и как отчитаме работата ни, проведохме общо събрание и започваме кампания със следните мотиви:

  • Ще имаме възможност много бързо и ефективно да купуваме и разпращаме необходимото за бежанците от Украйна, които пристигат в България.
  • Ще можем да създадем наша координация в подкрепа на вече започналите големи кампании, които се управляват по-трудно. Може да помогнем с натрупания опит от подобен тип дейности и с доверието към нас.
  • Ще можем максимално да гарантираме разходването на дарените средства, доколкото това е възможно в извънредна ситуация и екстремни условия.
  • Ще направим подкрепяща кампания с ангажименти към конкретни неща и ефективен контрол върху тях.

Изберете тази кампания, ако сърцето ви каже това!

Или изберете друга от останалите невероятни инициативи на други граждански организации в България.

Значение има само това: доброто да е повече, много повече от лошото.

Заедно с нашите партньори от Фондация BCause: в помощ на благотворителността, кампанията е отворена и на платформата: https://platformata.bg/…/1534:4263…/details/campaign.html

Тук можете да дарявате

Доброто е по-силно!

Слава на Украйна!

За какво ще се използват средствата по кампанията:

  • За консумативи, храна, лекарства, настаняване, вещи и услуги, които осигуряват нормалния престой на украинските бежанци у нас.
  • За консумативи и материали за хората, които са останали да се борят за страната си, и за транспорт до Украйна. Трябва да е ясно, че извън границите на ЕС доставянето на тази помощ ще е трудно. Ще направим максимално възможното да проверяваме хората, с които работим, но в дни на война понякога ще е невъзможно да имаме контрол над всичко.
  • Ще организираме осигуряването на медицинска грижа за пристигналите у нас деца, жени и мъже в координация с болници – наши партньори. При необходимост ще осигуряваме само средства за лечение, ако то не може да бъде поето от лечебното заведение.
  • Всякакви други дейности, които могат да се окажат необходими за украинските бежанци в България.
Банков превод
myPOS
PayPal
SMS
 
 

Фондация „За доброто“

Дарителска сметка

Обединена българска банка (ОББ)

IBAN номер: BG89UBBS81551012773591

BIC код: RZBBBGSF

 
 

 

Чрез платформата myPOS

 

Подкрепи ни с един клик!

 

 

Директен превод към myPOS

или сканирай този QR код

 
 

 

Чрез платформата PayPal

 

Подкрепи ни с един клик!

 

 

Директен превод към PayPalили сканирай този QR код

 
 

По кампания

Фонд
„За децата на герои“

 

SMS с текст DMS GEROI на кратък номер 17777 (за абонати на трите оператора)

За абонаментни дарения и други начини за даряване, посетете http://www.dmsbg.com

bg_BGBG