Приказки за оздравяване

Статус на проекта

Активен

Пак е 1 юни, деня на детето. Актрисата Албена Павлова се присъедини към инициативата на Фондация „За доброто“ и прочете приказки на децата-пациенти в специализираната педиатрична болница „Проф. д-р Иван Митев“. Представете си как облаците магически бързо изчезват от небето и изгрява слънцето. Ето така точно се върна радостта по лицата на децата в болницата.

Започнахме кампания, за да осигурим таблети за отделенията в болницата, така че всяко дете да може да слуша приказки и песнички. Средата лекува, възможността децата да се забавляват и да учат е част от лечебната среда.

Към идеята се присъедини приложението за аудиокниги и електронни книги Storytel с дарение на няколко едномесечни абонамента на родители и деца-пациенти, за да направи престоя им в болницата малко по-лек.

17 септември 2021

Фондация „За Доброто“ дари 10 таблета за децата-пациенти в столичната педиатрия „Проф. д-р Иван Митев“. На всяко устройство има безплатни приложения за детски филми и музика, с които децата да понесат по-леко престоя в болницата.

Таблетите ще се съхраняват на рецепцията, а родителите ще могат да ги вземат за временно ползване. Във всяка болнична стая ще поставим стикер с информация къде и как могат да получат мобилните устройства. Половината от тях са осигурени с подкрепата на Леново-България, а останалите са закупени от фондацията.

Предадохме на екипа на болницата и 15 ваучера, дарени от приложението за аудиокниги Storytel. 15 родители ще получат едномесечен безплатен достъп до аудиобиблиотеката за себе си и за детето. Сред детските заглавия са „Двете кралства“, „Феята и захарницата“, „Ние, врабчетата“, „Ян Бибиян на луната“.

Така започваме кампанията „Приказка за оздравяване“ – стъпка към създаването на лечебна среда, в която детето не се чувства изолирано и лишено от обичайните си занимания.

Инициативата беше обявена на 1 юни в Деня на детето. Тогава актрисата Албена Павлова прочете на живо в болницата първата приказка за оздравяване на малките пациенти.

Предстои създаването на поредица от книжки, които с кратки текстове и забавни илюстрации разказват на децата защо е необходимо да им премерят температурата, защо им боцкат пръстчето за кръв или за какво служи стетоскопът например. Когато е болно, детето е уплашено от всичко непознато, което му се случва. С тези кратки истории искаме да му помогнем да разбере какво правят лекарите, за да преодолее стреса, който затруднява допълнително възстановяването му.

С кампанията „Приказка за оздравяване“, заедно с директора на педиатрията д-р Благомир Здравков, поставяме началото на промяна на отношението към децата-пациенти, така че да участват пълноценно в процеса на лечение и да получават топлотата и емпатията, от които се нуждаят.

Благодарим за подкрепата на екипа на приложението за аудиокниги Storytel и на Леново България.

Банков превод
myPOS
PayPal
SMS
 
 

Фондация „За доброто“

Дарителска сметка

Обединена българска банка (ОББ)

IBAN номер: BG91RZBB91551012773591

BIC код: RZBBBGSF

 
 

 

Чрез платформата myPOS

 

Подкрепи ни с един клик!

 

 

Директен превод към myPOS

или сканирай този QR код

 
 

 

Чрез платформата PayPal

 

Подкрепи ни с един клик!

 

 

Директен превод към PayPalили сканирай този QR код

 
 

По кампания

Фонд
„За децата на герои“

 

SMS с текст DMS GEROI на кратък номер 17777 (за абонати на трите оператора)

За абонаментни дарения и други начини за даряване, посетете http://www.dmsbg.com

bg_BGBG