Легълца за оздравяване

Статус на проекта

Приключен

Избрахме 1 юни 2020 – в международния ден на детето, за начало на кампанията Детски легълца за оздравяване.

Целта на специализираните детски болнични легла е да осигурят на детето комфорт и да го предпазят от нараняване и падане.

Душата и вдъхновителката на инициативата е Поли Траянова, една от основателките на Фондация „За доброто“. Тя се озова в болница насред извънредното пандемично положение заради спешна тежка мозъчна операция на малкото ѝ детенце.

Поли прекарва 9 дни в болница „Св. Иван Рилски“, без да се отдели от леглото му от страх, че може да падне или да удари главата си след операцията.

В болницата годишно се лекуват около 120 деца на възраст около една година. Но няма нито едно специализирано детско легло.

„Като всички родители в подобна ситуация, бях изтощена. Зарекох се да променим нещата“, казва Поли.

Организирахме дарителска кампания заедно с Платформата.бг и онлайн благотворителен търг на детски принадлежности и играчки, книги и образователни игри, изкуство и образователни курсове за деца и родители, торти, сладкиши и украси, приказки по телефона, фотосесии. В търга участваха над 100 лота, дарени от производители и артисти.

Събрахме средствата, необходими за 10 специализирани болнични детски легла. Производителят е френска компания. Стойността на едно легло е 2045 лв.

С любезната подкрепа на екипа на Medilon България – Antonios Sotirakis и Детелина Тодорова – успяхме да получим допълнителна отстъпка от френския производител HMS Vilgo, както и отстъпка от разходите за транспорт.

7 легълца за оздравяване бяха дарени за специализираната педиатрична болница „Проф. д-р Иван Митев“. 2 – на неврологичното отделение в университетската болница „Св. Иван Рилски“. 1 – на реанимацията в същата болница. Към тях добавихме подходящи матраци и комплекти детско спално бельо.

1000 лева от събраните средства бяха дарени на детето на починалата от Covid-19 лекарка д-р Илияна Иванова от Сливен.

Кампанията, благотворителния търг и отчетите ни можете да проследите на фейсбук страниците

#‎търгзадецатагерои‬ – Explore | Facebook

Проект #задоброто | Facebook

Фондация „За доброто“

Дарителска сметка

Обединена българска банка (ОББ)

IBAN номер: BG91RZBB91551012773591

BIC код: RZBBBGSF

bg_BGBG