Детски център „Шалом“

Статус на проекта

Приключил

Открихме втория център за целодневна грижа за деца от Украйна „Центр дятичий посмiшок“ на 11 април заедно с Организацията на евреите в България „Шалом“ и Еврейския културен дом – нашите страхотни приятели и партньори.

Още през първия ден, само за 5 часа, капацитетът на центъра в Еврейския културен дом беше запълнен. Той работи с две групи по 20 деца на възраст 4 – 11 години.

За тях се грижат сърцатите украинки Мария Евдокименко, Катерина Смоляная, Анна Романюк и Анна Шлянина, целият екип на Еврейския културен дом и доброволците на „За доброто“.

Центърът работи в продължение на 6 месеца и посрещна повече от 200 деца.  Тук те намериха сигурен и уютен дом, в който се чувстват защитени, учат и спортуват, пеят и рисуват, мечтаят. А на майките им осигурихме време, за да работят, да започнат живота си отново след преживения ужас, връхлетял родината им.

Цялото допълнително оборудване за центъра – цялото, беше дарено от съпричастни хора: килими, пуфове, възглавници, етажерки.

Организацията на евреите в България „Шалом“ и Еврейския културен дом, проф. Александър Оскар и Юлия Дандолова раздадоха щедро сили, подкрепа и вдъхновение, които децата, родителите им и доброволците никога няма да забравим.

Това беше безценно време за всички. С много топлота, емпатия, човещина и детска глъчка.

Фондация „За доброто“

Дарителска сметка

Обединена българска банка (ОББ)

IBAN номер: BG91RZBB91551012773591

BIC код: RZBBBGSF

bg_BGBG