Акция „Веноскоп“

Статус на проекта

Приключил

Тази кампания има начало и засега няма край. Поли Троянова, както винаги, съумява да превърне преживения лош опит в добро. Поли каза, че трябват веноскопи:

„С малкия ми син, на 1 годинка, прекарахме доста време в болница. Да намериш вената на дете не е лесно. След няколко неуспешни убождания, детето изпитва болка и е в стрес. Родителите му – също. Процедурата, която понякога е спешна, се бави с всички рискове от това.

Веноскопът намира детските вени много по-лесно от човека, колкото и да е опитен. Веноскопът е високотехнологичен уред, който работи с инфрачервена светлина. Малките вени се виждат на малък монитор. Вместо на сляпо, медицинският специалист може да прецени кои вени са подходящи за поставяне на абокат или за друга манипулация.

Когато излязохме от болницата, мисълта за веноскопа продължи да ме човърка. И така, в едно интервю с Виктория Бояджиева от Нова тв, пак разказах за веноскопа. Вече кроях план за кампания.

Веднага след излъчването ми се обади дама с предложение фирмата, в която работи, да дари веноскоп. Дарихме първия уред – най-добрия на пазара в момента, модел VIVO 500S, със стойка и с батерия за мобилно ползване.

Този веноскоп вече е в национална кардиологична болница в София, отделение по педиатрия с интензивен сектор.

Следващите два веноскопа ще бъдат дарени в МБАЛ „Св. Анна“ – Варна, в клиниката по педиатрия, и в МОБАЛ „Стефан Черкезов“ във Велико Търново, в педиатричното отделение. Чакаме доставката скоро.

И трите веноскопа са осигурени от анонимни дарители.“

Дали ще има още? Със сигурност.

С благодарност към Антониос Сотиракис за предоставените снимки.

Фондация „За доброто“

Дарителска сметка

Обединена българска банка (ОББ)

IBAN номер: BG89UBBS81551012773591

BIC код: RZBBBGSF

bg_BGBG