УНГ стол за ИСУЛ

Статус на проекта

Приключил

Това е история с приключенията на един УНГ-стол. Преди почти година фондацията посети детското УНГ отделение в УМБАЛ „Царица Йоана“, за да дари таблети за децата по кампанията ни „Приказка за оздравяване“.

Там обаче освен прекрасния и отдаден екип срещнахме и един много стар стол. Стол, на който са сядали много уплашени деца, но са си тръгвали с облекчение. Този много стар стол е видял и преживял доста в неговия дълъг живот. Доц. Цолов разказва как един благодарен баща го претапицирал и позакърпил набързо, как столът не се движи нагоре-надолу, както би трябвало да се движи един УНГ стол, и въобще си нямал приставките и позициите, необходими за качествена работа.

Доц. Цолов показа тогава и лампата, с която гледа при прегледи. И на нас ни стана ясно, че столът и лампата трябва вече да се пенсионират.

Закупуването на лампа-челник беше лесно, но със стола нещата не бяха съвсем така.

Обявихме кампания и Вие драги дарители се включихте с 2200 лв. Започнахме да търсим стол, но разбрахме, че никак не е лесно. Стола, който бяхме харесали, се оказа не наличен.

Тогава се включи Деница която живее в Германия. Тя и нейният партньор Николай решиха да подкрепят каузата със стола, като отпразнуваха важен за тях повод с дарение. От тяхното събитие събраха 3060 лв.

И така пари имаше, но не и стол. Нашите сътрудници по темата с медицинската апаратура също не намериха стол на разумна цена, но за Деница няма не може! Тя се свърза с УНГ лекарката на децата, а после намери доставчик, когото убеди да ни направи отстъпка и да транспортира стола от Бранденбург до Берлин , а оттам до ИСУЛ с българо- немската фирма GGBG.

През това време обаче разбрахме, че не ни достигат около 4500 лв. Ръководството на болницата предостави сумата и така имаме един много специален стол – 45% финансиран от болницата и 55% финансиран от дарения!

Сумата, платена за стола, е 4760 € , а за транспорт 430 лв.

Благодарим на всички дарители, приятели и роднини на Деница и Николай, на всички, които направиха възможното този стол да си дойде на мястото!

На снимката са доц. Цолов и старша сестра Рени Наполеонова

Фондация „За доброто“

Дарителска сметка

Обединена българска банка (ОББ)

IBAN номер: BG91RZBB91551012773591

BIC код: RZBBBGSF

bg_BGBG