Дари за децата, А1 ще удвои

двойната сила на доброто за детските отделения „Светулка“

Фондация „За доброто“ и А1 се обединяват за нова дарителска кампания за проект „Светулка“. Телекомът ще удвои всяко дарение, което нейните клиенти пожелаят да направят в полза на обновяването на едно детско болнично отделение през 2024 г.

Кампанията „Дари за децата, А1 ще удвои“ започва днес и ще продължи до 31 Декември 2023г. На страницата „Моят А1“ всички потребителите могат да изберат колко да дарят и услугата, към която сумата да бъде добавена. Тя ще бъде отразена в текущата им сметка и начислена към следващата фактура. Всяко дарение ще бъде удвоено за сметка на мобилния оператор.

Какво ще направим с дарените средства

Ще вдъхнем двойна сила на доброто и заедно ще постигнем по-голяма положителна промяна, казват създателите на кампанията от А1. Екипът на телекома и клиентите му се включват за втора поредна година в проекта „Светулка“.

Средствата  са предназначени за създаването на уютна, весела и шарена лечебна среда на мястото на познатата потискаща обстановка в българските детски болнични отделения. Световната практика отдавна е доказала, че създаването на приветливо детско пространство влияе благотворно на процеса на лечение и ускорява оздравяването на детето. Това е проектът „Светулка“ – болница, която не прилича на болница. Когато преди 3 години започнахме да променяме педиатричните отделения, не можехме да си представим колко болници от цялата страна ще пожелаят да се включат, припомня екипът на фондацията.

През март 2024 г. фондацията ще избере следващото отделение, което да преобрази със събраните средства от кампанията „Дари за децата, А1 ще удвои“. Експертите на „За доброто“ ще идентифицират най-подходящото отделение сред желаещите общински или държавни болници.

Повече за Проект „Светулка“ може да откриете тук: https://zadobroto.com/portfolio/proekt-svetulka/

Какво постигнахме заедно дотук

По време на Коледната кампания с кауза „Закръгляме в полза на доброто“ за всяко плащане на сметка през Моят А1 компанията закръгляше сумата до кръгъл лев за своя сметка в полза на проект „Светулка“. По време на кампанията благодарение на всички направени плащания през Моят А1 събрахме сумата от 85 000 лв. След края на кампанията А1 дари цялата сума за обновяване на материалната база и развитие на емоционалната среда в детското отделение на „Многопрофилна болница за активно лечение – Карнобат“.

Фондацията вече има готов и одобрен от болницата проект „Градината на баба“. за реновиране на отделението, което годишно обслужва 600 деца. Проектът включва:

  • Обновяване на стационарния блок на отделението, което разполага с 16 стаи в два типови модела, които осигуряват настаняване на 19 единични легла и 7 със смесено настаняване.
  • Изграждане на напълно оборудвани кухненски боксове, гардероби за съхранение на личните вещи, в които родителят/придружителят да има възможност да съхранява личните си вещи.
  • Изграждане на детски кът, където децата да играят и да им напомня за тяхната естествена среда.
  • Пълно реновиране на коридора на отделението, за да бъде по-приветлив и цялостна подмяна на настилката в отделението.
  • Осигуряване на ново оборудване и материали за работа на медиците, чието съфинансиране в размер на 37 000 лв. е осигурено от самата болница.

Всички цветове за „Градината на баба“ са специално подбрани, така че да успокояват пациентите и да спомагат за по-бързото им оздравяване. Очаква се проектът да бъде напълно завършен през 2024 г., когато обновеното детско отделение ще започне да приема малки пациенти.

Можеш да подкрепиш  детските отделения „Светулка“, като дариш по някои от следните начини с основание: „А1 – Светулка“ 

bg_BGBG