За нас

Story About Us
Как започна всичко

Кои сме ние?

Нашата мисия е да наложим висок стандарт за детско здравеопазване и образование.

Мобилизираме дарители и доброволци, за да модернизираме средата за лечение и образование на децата, да защитим правата на децата и да възстановим доверието между децата и родителите им и специалистите по педиатрия и учителите.

Развиваме гражданската чувствителност към детското здравеопазване и образование.

Действаме по спешност, защото всеки ден е важен и всеки детски живот е безценен.

Фондация „За Доброто“ 

съществува като юридически субект от декември 2020 г., но дейността й започва през 2019 г. като неформална гражданска инициатива Проект #ЗаДоброто, която обединява вече над 12 000 доброволци и дарители в цялата страна, както и българи, живеещи в чужбина.

Проект #ЗаДоброто

Каузите на Проект #ЗаДоброто и Фондация „За Доброто“ откликват на обществени потребности и дефицити.

Работим съвестно и прозрачно. Отчитаме всяко свое действие пред дарителите и медиите по време на всяка кампания.

Основатели на фондацията

са 8 жени, мениджъри, журналисти, хора на изкуството. Те са сред инициаторите на националната гражданска инициатива „За истинска детска болница“, която внесе в българския парламент петиция за построяването на модерна педиатрия по най-високите стандарти за детско здраве и лечение.

Награди

специалната награда на Българския дарителски форум “Смелост и вдъхновение в дарителството” 2021г

Тази награда се връчва за пръв път на организация.

Благодарим за признателността и доверието. Благодарим за това, че има такива невероятни хора и организации, които наистина дават всичко от себе си за изграждането на едно по-добро гражданско общество.

Благодарим на всички, които през тези две години и близо 20 кампании бяхте до нас, подкрепяхте ни, работихте наравно с нас. Вие и децата сте нашето истинско вдъхновение. А то, повярвайте, е по-нужно от всичко друго.

„Будител на годината“.

На 1 ноември, в Деня на Народните будители, фондация „За доброто“ получи специалната награда на bTV Radio като част от кампанията „Будител на годината“.

Проектът на фондацията „Легълца за оздравяване“ беше сред 10-те финалисти в осмото издание на кампанията, избрани от жури сред над 130 номинации. Тази кампания е част от нашите каузи за модернизиране детското здравеопазване в България.

Националната кампания „Будител на годината 2021“ е организирана от Българското национално радио и бе излъчена по bTV.

Благодарим за признанието! То е признание за усилията на всички доброволци и дарители на фондацията.

„Личност, ангажирана с каузата на детското здравеопазване“ 2019

Награда на Българска педиатрична асоциация за  „Личност, ангажирана с каузата на детското здравеопазване“ 2019. Каузата е ремонтът на отделението по нефрология в специализираната детска болница „Проф. д-р Иван Митев“.

Цели и каузи

Отчет за дейността за Фондация „За Доброто“ за 2021 г.

Фондация „За доброто“ бе основана и продължава да отстоява ценности човечност, чувствителност, милосърдие, солидарност, съпричастност. Работим с уважение, разбиране и в диалог с уязвимите групи и общности, както и с партньорските организации и институции.

Нашата история

Започнахме Проект СВЕТУЛКА с изложба, която документира сегашното състояние на по-голямата част от детските болнични отделения в България. В изложбата са събрани потресаващи свидетелства за дългогодишната мизерия, които родители изпратиха на фондацията заедно с ужасяващи разкази за престоя на децата им там. 

Като антитеза в експозицията бяха показани снимки от модерни детски болници и отделения по света. Проект СВЕТУЛКА започва промяна, с която детските болнични отделения да влязат в европейския 21-ви век.

Присъедини се към нас

The legal definition of a charitable organization varies between countries and in some instances regions of the country.

ПРИОБЩАВАМЕ ХОРАТА

към каузите за качествено здравеопазване и образование за децата – общата ни скъпоценност.

МОБИЛИЗИРАМЕ ДАРИТЕЛИ

и доброволци, за да създадем модерна лечебна среда за децата-пациенти в педиатричните отделения и болници.

ПОДКРЕПЯМЕ ДЕЦА

родители, педиатри и учители, когато им е трудно и когато мечтаят.

ИЗИСКВАМЕ УМНИ ПОЛИТИКИ

за детско здравеопазване – вгледани в бъдещето, съпричастни, модерни. Искаме нова качествена детска болница, в която децата, родителите и педиатрите не се чувстват като в кошмарен филм.

ДЕЙСТВАМЕ

ремонтираме, чистим, рисуваме, даряваме за детските болнични отделения и показваме на държавата как трябва да се погрижи за децата-пациенти и да защитава искрено най-добрия им интерес.

И ПАК ДЕЙСТВАМЕ

- за да превърнем обичта към децата в енергия за добро.
bg_BGBG