ЗАКРЪГЛЯМЕ В ПОЛЗА НА ДОБРОТО

А1 и фондация „За доброто“ ще преобразят заедно едно детско болнично отделение. Кампанията е част от проект „Светулка“ за създаването на уютна, приказна, шарена и дружелюбна лечебна среда за децата. Можем заедно да създадем това отделение с кампанията „Закръгляваме в полза на доброто“.

 

Всеки частен клиент, който плати сметката си през Моят А1, ще подкрепи каузата за обновяване на педиатричните отделения в страната. В периода на кампанията телекомът ще закръгли със свои средства всяка сметка, платена през Моят А1. След това ще удвои сумата, събрана от закръгляването, и ще я дари за проект „Светулка“.

 

Фондация „За доброто“ ще използва средствата, за да промени физическата и емоционалната среда в едно болнично отделение и за да осигури необходимото за лечението на децата медицинско оборудване.

 

Кампанията започва на 14 ноември и ще продължи до 31 декември 2022 г.

 

В този период фондацията ще приема кандидатури на педиатрични отделения в страната за участие в проекта. Екипът ще определени отделението за обновяване според критериите, публикувани на уебсайта на фондацията.

 

Механизъм за набиране на средства:

 

Всички клиенти на А1, които платят сметката си през мобилното приложение или уеб версията на Моят А1, могат да допринесат за създаването на по-добра материална и емоционална среда за лечение на децата.

 

  • От 14 ноември до 31 декември 2022 г. А1 ще закръглява до 1 лев всяка фактура, платена от частен клиент в приложението или портала Моят А1. Клиентите няма да плащат разликата до лев, това ще става за сметка на телекома.
  • Пример: При сметка от 22,06 лева А1 ще закръгли сумата до 23.00 лева – т.е. телекомът ще дари за каузата 94 стотинки в полза на фондацията. Колкото повече плащания бъдат направени през Моят А1 в този период, толкова повече ще нарасне дарението за кампанията.
  • През януари 2023 г. телекомът ще дари в полза на фондация „За доброто“ и нейния проект „Светулка“ собствени средства, равни на сумата, събрана при закръгляването.
  • Екипът на фондацията ще селектира педиатричните отделения, които отговарят на критериите за участие в проекта, и ще ги посети. След това ще обяви кое от тях ще бъде отделението „Светулка“ на А1 и „За доброто“.

 

Критерии за избор на отделение за обновяване:

 

Фондацията ще избере детското отделение според критериите на проект „Светулка“, с оглед на място и разговор с лекарите и медиците. На страницата на фондацията https://zadobroto.com/ е публикувана форма, с която всички държавни болници у нас могат да кандидатстват за проекта „Светулка“ до края на тази година.

 

Условия за кандидатстване са:

 

  • Необходимост от реновация на помещенията в педиатричното отделение. „Светулка“ създава архитектурна концепция и индивидуален дизайнерски проект, чрез които да се постигне единна модерна визия на отделението, която поставя детето в центъра на лечебния процес. Проектът включва ремонт, преоборудване и тематично изрисуване на стените, така че малките пациенти да преодоляват по-леко стреса и страха и да се възстановяват по-бързо.
  • Необходимост от допълването и/или модернизирането на медицинското оборудване и техника – например закупуване на веноскопи, перфузори, аспиратори, инхалатори и пр., така че методите за лечение да отговарят на съвременните европейски и световни стандарти.
  • Мотивация за цялостна промяна на средата за лечение, която има ключова роля за възстановяването и благосъстоянието на пациентите – включително адаптиране на персонала към последните новости при лечението на децата пациенти.
  • Планове за развитие на отделението в краткосрочен и дългосрочен план – предвижда ли се промяна на предназначението му и има ли намерение за друг основен ремонт в следващите 5 години и др.
  • Социален ефект от промяната – колко потенциални пациенти ще се възползват от тези промени, за колко педиатри тази промяна ще е значима.

 

Екипът и експертите на фондацията ще оценяват кандидатурите в периода между 1 януари и 20 март 2023 г. Първо ще бъде направена селекция на кандидатурите, постъпили през онлайн платформата, а след това екипът ще посети отделенията, така че да може да избере най-подходящия бенефициент на кампанията „Закръгляваме в полза на доброто“.

 

Подробна информация за критериите и процеса на подбор можете да видите на страницата на проект „Светулка“, където е публикувана и формата за кандидатстване: https://zadobroto.com/kandidatstvaj-za-proekt-svetulka/