Проект #задоброто - За доброто
13396
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13396,bridge-core-2.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.4,qode-theme-bridge,cookies-not-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Проект #задоброто

Доброто е заразно. Доброто никога не е напразно.

Нашата мисия е да наложим висок стандарт за детско здравеопазване и образование.

Мобилизираме дарители и доброволци, за да модернизираме средата за лечение и образование на децата, да защитим правата на децата и да възстановим доверието между децата и родителите им и специалистите по педиатрия и учителите.

Развиваме гражданската чувствителност към детското здравеопазване и образование.

Действаме по спешност, защото всеки ден е важен и всеки детски живот е безценен.

Фондация „За Доброто“ съществува като юридически субект от декември 2020 г., но дейността й започва през 2019 г. като неформална гражданска инициатива Проект #ЗаДоброто, която обединява вече над 12 000 доброволци и дарители в цялата страна, както и българи, живеещи в чужбина.

Каузите на Проект #ЗаДоброто и Фондация „За Доброто“ откликват на обществени потребности и дефицити.

Работим съвестно и прозрачно. Отчитаме всяко свое действие пред дарителите и медиите по време на всяка кампания.

Основатели на фондацията са 8 жени, мениджъри, журналисти, хора на изкуството. Те са сред инициаторите на националната гражданска инициатива „За истинска детска болница“, която внесе в българския парламент петиция за построяването на модерна педиатрия по най-високите стандарти за детско здраве и лечение.

Фондация „За Доброто“ и Проект #ЗаДоброто са носители на множество награди за граждански активизъм и защита на правата на децата.
Създател на Проект #ЗаДоброто и председател на фондация „За доброто“ е Кремена Кунева.

Виж и/или изтегли в PDF формат: Представяне на Проект За доброто