Инфекциозно отделение – Пловдив - За доброто
38
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-38,bridge-core-2.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Инфекциозно отделение – Пловдив

Категория
Каузи

Кампанията за ремонт на отделението по чревни паразити към инфекциозната клиника в УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив започна през 2020 г.

Единствената инфекциозна клиника в Южна България, която има необходимите условия, е в ужасяващо състояние от години. Непростимо е, но е факт.

Персоналът работи в тези условия с инфекциозно болни всеки ден – опасни ца здравето на медиците, а често и агресивни.

Избрахме отделението по чревни паразити, защото трябва да се започне отнякъде. Но и защото в това отделение най-често постъпват деца.

За три месеца събрахме средствата за ремонт на отделението – 30 000 лв., чрез Платформата.бг. Включиха се хора, фирми и организации от цялата страна и от чужбина. Осигурихме подмяната на цялата дограма, боите и шпакловката, подмяната на осветлението, ключовете и контактите. Започнахме основен ремонт. Решенията за избор на доставчици бяха вземани от инициативен комитет от доброволците в кампанията.

5 от 12-те болнични стаи са напълно готови. Ремонтът обаче бе принудително спрян след обявяването на извънредното положение заради пандемията. Предстои довършването му.

Работна Фейсбук група
Дарителска кампания в Платформата