Бактерицидни лампи срещу Ковид-19 - За доброто
15747
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15747,bridge-core-2.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Бактерицидни лампи срещу Ковид-19

Категория
Каузи

Приключила кампания

Кампанията за даряване на бактерицидни лампи на болниците и Центровете за спешна медицинска помощ е продължение на инициативата, започнала през март 2020 г. за спешна подкрепа на болниците по време на първата вълна на пандемията.

Устройствата служат за дезинфекция на помещенията в болничните заведения, където рискът от разпространение на вируса е особено висок.

След внимателно проучване на пазара влязохме в преговори с български производител, който разполага с всички необходими сертификати и разрешителни, осигурява бърза доставка и сервиз за устройствата. Едновременно с това моделът, който избрахме – UV-C1, е със стойка, лесен за използване и за преместване между помещенията в болничното заведение. Този тип бактерицидни лампи са предназначени за работа в присъствието на хора – факторът време е от ключово значение за пациентите и лекарите.

До края на декември 2020 г. дарихме и доставихме 57 бактерицидни лампи в 34 болници и центрове за спешна медицинска помощ в цялата страна. През първите седмици на 2021 г. доставихме още 17 лампи в болниците.

Част от бактерицидните лампи бяха закупени с остатъка от дарените средства за кампанията #За Доброто срещу Ковид-19 и така тя приключи окончателно. „Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ ЕАД дари още 10 000 лв. за 24 устройства.

Свидетелските разкази можете да следите
на страницата Проект #задоброто | Facebook
и във фейсбук групата Проект #ЗАДОБРОТО | Facebook