Детски болници в България 2021

Статус на проекта

Активен

#Детски болници в България 2021 – чудовището под леглото на властта. С тази кампания искаме да привлечем вниманието върху нечовешките условия в детските болнични отделения. Снимките и свидетелските разкази на родители и кошмарите на децата им са огледалото, в което политиците трябва да се погледнат.

Искаме повече хора да видят какво е състоянието на детските болнични отделения в държава от ЕС през 21-ви век. Искаме всички, които управляват през последните 30 г., много да се засрамят. Искаме да мобилизираме обществото за натиск върху държавата, докато децата ни получат модерно здравеопазване в лечебна среда с адекватни грижи. Искаме среда, в която педиатрите мислят само за здравето на детето.

Започнахме кампанията в месеца на изборите, защото детското здравеопазване на практика отсъства в предизборните програми и платформи на повечето партии.

Болните деца лежат в стаи с мухъл, ръжда, паяжини, мръсотия и хлебарки, паднала мазилка, разкъртени плочки, мазни мозаечни подове, разбити легла, натъпкани като в казарма, смърдящи общи тоалетни, липсващи чешми и душове, изтърбушено спално бельо, в което кипи живот, липсваща апаратура, неработещо оборудване. Родителите спят на столове или изобщо не спят с дни, за да не се нарани болното им бебе от необезопасеното леглото, което отдавна е за боклука. Бързат да забравят кошмара веднага щом изпишат детето им.

След няколко ремонта на детски болнични отделения с доброволци и с дарения знаем как се прави и колко струва. Въпреки че това не е наша работа, а е задължение на болничните шефове, на общините и на държавата. Ако те не знаят, ще им кажем, ще ги подкрепим. Оправданието „пак ще го счупят, пак ще го откраднат“ не е аргумент за продължаване на безобразието.

Първият етап от кампанията ще приключи с публично събитие след конституирането на новото Народно събрание. Очаквайте.

Дотогава споделяйте, за да научат повече хора. Изпращайте снимки и разкази за престоя на децата ви в мизерните детски болнични стаи.

Свидетелските разкази можете да следите на страницата
Проект #задоброто | Facebook
и във фейсбук групата Проект #ЗАДОБРОТО | Facebook

Банков превод
myPOS
PayPal
SMS
 
 

Фондация „За доброто“

Дарителска сметка

Обединена българска банка (ОББ)

IBAN номер: BG91RZBB91551012773591

BIC код: RZBBBGSF

 
 

 

Чрез платформата myPOS

 

Подкрепи ни с един клик!

 

 

Директен превод към myPOS

или сканирай този QR код

 
 

 

Чрез платформата PayPal

 

Подкрепи ни с един клик!

 

 

Директен превод към PayPalили сканирай този QR код

 
 

По кампания

Фонд
„За децата на герои“

 

SMS с текст DMS GEROI на кратък номер 17777 (за абонати на трите оператора)

За абонаментни дарения и други начини за даряване, посетете http://www.dmsbg.com

bg_BGBG